Szex és a város

De nem New York.

Tökéletes?!

2014. október 31. 21:45 - MissMysterious

 

Egész életünkben címkéket viselünk. Már életünk első napjaiban is különböző tulajdonságaink alapján becézgetnek minket. Aztán, ahogy öregebbek leszünk, egyre kegyetlenebb címkéket aggatnak ránk. Dagadt, hazug, képmutató, semmirekellő. Persze, mindig akadnak szerencsésebb kivételek, akiket kedvesnek, szexinek vagy életvidámnak titulálnak. Na de mi van akkor, ha valaki megpecsétel minket a tökéletesség címkéjével? Lehetünk teljesen tökéletesek valaki számára? Egy tökéletes ember teljesen hibátlan, vagy csak szerethető stiklikkel rendelkezik? 

Vajon hihetünk egy szerelmes férfi bókjainak? Elhihetjük, hogy tökéletesek vagyunk valaki számára? A ránk ragasztott címkék egyik legveszélyesebb ismertetője, hogy legyen bármi ráírva, kétely nélkül elhisszük. Vajon mit jelképez egy nő a férfiak számára? Mit keresnek a férfiak a nőkben? Talán már kitapasztalták, hogy ha kellő mennyiségű bókkal és gyengédséggel árasztanak el egy nőt, mindent megkapnak tőle, amire vágynak: kellemes társaságot (persze csak ameddig a férfi úgy kívánja), gondoskodást és persze a szexet. Hogy ezzel szemben mit keres egy nő a férfiakban? Ez egyszerű. Mindent. 

Zsolt, 34

Olyan nincs hogy tökéletes nő. Hisztisek, hülyeségeken

kapják fel a vizet és folyamatosan féltékenykednek,

vagy félrelépnek. Egy nővel sehogy se jó, csak

lemondásokkal és megalkuvással talán.

 

Ugyanakkor, ahogy mások megbélyegeznek minket, úgy mi is címkéket ragasztunk magunkra, s közben igyekszünk megfelelni az irreális elvárásoknak.

Andi, 24

A párom mindig a nagyon vékony magas nőket látta

tökéletesnek. Nagyon akartam tökéletes lenni a számára.

Lefogytam olyan vékonyra mint egy modell,

rengeteg koplalással mégsem éreztem

magam tökéletesnek és boldognak.

Állandó gyomorproblémáim lettek,

alig bírok enni. Azóta sem hívtak tökéletesnek.

 

Talán soha, egyetlen címkét sem szabadna komolyan vennünk. Meglehet, hogy nincs ronda, haszontalan vagy tökéletes ember. Az is lehet, hogy a férfiak sosem értik meg a nők bonyolult működését és hogy az egyetlen terület az életben a szexualitás lesz, ahol a két nem képes lehet a tökéletes összhangra.

Kata, 43

Naivan hittem hogy a férjemnek lehetek az első az életében

aztán a negyedik x után rájöttem, hogy a pasiknak csak

egy igazi tökéletes nője van az életben, az anyjuk.

Felismerés óta tökéletesen boldog elvált vagyok.

 

Ha különböző címkéket ragasztanak ránk, két dolgot tehetünk: elfogadjuk, hogy rondák, semmirekellők és értéktelenek vagyunk, s egy idő után mi magunk is ezek szerint tekintünk életünkre, vagy nemet mondunk. Senki nem kényszeríthet rá, hogyan öltözködjünk, hogy vehetünk-e acélbetétes bakancsot tüll szoknyához, s arra sem kényszeríthetnek, hogy olyanok legyünk amilyenek nem vagyunk. Azt hiszem, ha valóban reális képet akarunk kapni magunkról, meg kell szabadulnunk címkéinktől. Miszlikbe kell tépnünk a negatív, nyomasztó bélyegeket. S csak miután ezt megtettük jövünk rá, hogy a pozitív címkék épp oly károsak lehetnek, mint rosszindulatú társaik. Ekkor adjuk fel a kedvességet, a tökéletességet és végső soron azokat az embereket, akik ránk aggatták címkéiket. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexesvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr256852603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása